top of page
YOGA

Ομάδα Γονέων


Τι είναι μια ομάδα γονέων;

Οι Βιωματικές Ομάδες Γονέων απευθύνονται σε γονείς με παιδιά στην προσχολική, στη σχολική ηλικία και στην εφηβεία με σκοπό την πρόληψη της ψυχικής υγείας των παιδιών, την ενδυνάμωση του γονικού ρόλου και την ενίσχυση των γονιών στο να αντιμετωπίζουν θέματα που προκύπτουν στην αλληλεπίδραση με τα παιδιά.

Οι ομάδες γονέων καλούνται να βοηθήσουν επί της ουσίας τους γονείς να νιώσουν περισσότερο επαρκείς στην άσκηση του γονικού ρόλου, μέσα από την παροχή γνώσεων, την πληροφόρηση αλλά και την απαραίτητη ψυχολογική στήριξη.

Επιπλέον, δίνουν τη δυνατότητα της εμπειρίας της συμμετοχής σε μια ομάδα η οποία δεν παρέχει μόνο πλούσιες ιδέες και γνώσεις, αλλά μέσα από την αλληλεπίδραση των μελών, επιτρέπει στους γονείς να ανατροφοδοτηθούν δημιουργικά και να μάθουν να επικοινωνούν καλύτερα, να εξελιχθούν αλλά και να διαφοροποιηθούν.

Στόχος των ομάδων γονέων είναι η εύρεση αποτελεσματικότερων τρόπων επικοινωνίας, η ανάπτυξη των δεξιοτήτων των γονιών, η προσωπική ανάπτυξη τους και η τελική «απενοχοποίησή» τους από την επιταγή του τέλειου ή του άμεμπτου γονέα. Ο γονικός ρόλος είναι δύσκολος και κανείς δεν μπορεί να τα καταφέρνει πάντα τέλεια!

Μέσα στην ομάδα οι γονείς θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν τις απόψεις τους, τους προβληματισμούς και τις αγωνίες τους και να απαντήσουν οι ίδιοι σε αυτές μέσα από τη βιωματική επεξεργασία των θεμάτων.

Διάρκεια Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση και έχουν διάρκεια 1 ώρα και 15 λεπτά. Ο κύκλος συναντήσεων θα αρχίσει στις 15 Νοεμβρίου 2018 και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2019.

Συμμετέχοντες Στόχος είναι η ομάδα να μην ξεπεράσει τα 8 – 10 μέλη.

Συντονισμός Ο συντονισμός της ομάδας θα γίνει από τον ψυχολόγο/ ψυχοθεραπευτή Νικόλα Κασιμάτη. Ο Νικόλας Κασιμάτης σπούδασε Ψυχολογία και Φιλοσοφία στην Αγγλία στα πανεπιστήμια Coventry και Manchester. Έλαβε την εκπαίδευσή του ως ψυχοθεραπευτής στο Ινστιτούτο Ομαδικής Ανάλυσης Αθηνών (Ι.Ο.Α.Α), κάνοντας παράλληλα την κλινική του άσκηση στο Ανοικτό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο (Α.Ψ.Κ.). Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, ενώ υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής του 3ου Summer School of Group Analysis που διεξάχθηκε στην Αθήνα το 2016. Έχει επίσης δουλέψει στην Θεραπευτική Κοινότητα του Α.Ψ.Κ., συντονίζοντας κοινωνικοδυναμικές ομάδες.

Πρόσφατα έγραψε ένα βιβλίο που διαπραγματεύεται την δυναμική της σχέσης ανδρών και γυναικών μέσα από την οπτική της Θεωρίας της Εξέλιξης του Δαρβίνου με τίτλο «Σταμάτα να φέρεσαι σαν πίθηκος!» το οποίο έγινε best seller. https://www.public.gr/product/stamata-na-feresai-san-pithikos!/prod9110221pp/

Περισσότερες πληροφορίες για τον Νικόλα Κασιμάτη θα βρείτε στο

Τόπος και Χρόνος Διεξαγωγής

Οι ομάδες θα διεξάγονται στο The Blue Elephant κάθε Πέμπτη στις 17:45 – 19:00. Έναρξη Πέμπτη 15 Νοεμβρίου

Πριν τη συμμετοχή στην ομάδα θα γίνουν σύντομες συναντήσεις γνωριμίας με το συντονιστή για την καλύτερη κατανόηση των αναγκών του κάθε ενδιαφερομένου. Για δηλώσεις συμμετοχής καλέστε μας στο 213-0402294 ή στείλτε μας email στο info@theblueelephant.gr


Recent Posts
Archive
Search By Tags
Δεν υπάρχουν ακόμη ετικέτες.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
bottom of page