top of page
YOGA

KIDS & FAMILY

Baby Yoga
(3 - 12 μηνών)
50 mins
GettyImages-699095847-58c61cef3df78c353cc7f7ca.jpg

Η Baby Yoga είναι μια ευχάριστη εμπειρία κίνησης, παιχνιδιού και χαλάρωσης για μωράκια 3 έως 14 μηνών μαζί με τις μαμάδες τους, που πρωταρχικό σκοπό έχει να ενισχυθεί ο δεσμός ανάμεσά τους, μέσα από την κοινή εμπειρία της yoga. Περιλαμβάνει προσαρμοσμένες στάσεις yoga για ευλιγισία και ενδυνάμωση, απαλό βρεφικό μασάζ, κινήσεις που ενθαρρύνουν την ανάπτυξη και την ισορροπία, καθώς και τεχνικές χαλάρωσης. Η μητέρα ξαναβρίσκει τη χαμένη της φόρμα μέσα από ειδικές ασκήσεις που βοηθάνε στην αποκατάσταση της μήτρας, της κοιλιάς, της λεκάνης καθώς και στην ανακούφιση από τους πόνους της πλάτης, της μέσης και τις ενοχλήσεις στο στήθος. Ενισχύεται η φυσική και ήρεμη αναπνοή δίνοντας τη δυνατότητα στη μαμά να χαλαρώσει ψυχικά και να απολαύσει την αλληλεπίδραση με το μωρό της. Μέσω της κίνησης ενισχύονται όλα τα όργανα του μωρού, τονώνεται το ανοσοποιητικό σύστημα και ενισχύεται το κυκλοφορικό. Ακόμα το βρέφος ωφελείται από το βρεφικό μασάζ που βοηθάει στην πέψη και στην ανακούφιση από τους κολικούς ενώ παράλληλα αναπτύσσει τις αισθητικο-κινητικές του δεξιότητες μέσα από το παιχνίδι, την μουσική και την αλληλεπίδραση με την μητέρα και το περιβάλλον. Ένα μάθημα γεμάτο χάδι, αγκαλία και αγάπη για τους μικρότερούς μας φίλους και τις μαμάδες τους! 

 

* Για το μάθημα θα χρειαστεί να έχετε μαζί μας μια κουβερτούλα για το μωρό σας.

 

** Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας.

 

Μουσικοκινητική Αγωγή
(1-4 ετών)
50 mins
εικόνα_Viber_2020-09-09_23-42-10.jpg

Η μουσικοκινητική αγωγή για βρέφη & νήπια συνδυάζει τον ρυθμό, τη μελωδία, την κίνηση και το λόγο. Είναι ένα πολύ δημιουργικό σύστημα μέσα από το οποίο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με το χώρο, τον χρόνο, το σώμα τους, τα συναισθήματά τους μέσα από τη μουσική, το χορό και τη δραματοποίηση. Στόχος είναι τα παιδιά να έρθουν σε επαφή με πρωτόγνωρα ακούσματα γι΄αυτά, διαφορετικά ηχοχρώματα και τονικά ύψη που εξάπτουν τη φαντασία τους, να έρθουν σε επαφή με τη ρυθμική αγωγή μέσα από παιχνίδια συσχετισμένα με την κινησιολογία.

Ειδικά για την βρεφική ηλικία είναι ιδανική δραστηριότητα γιατί έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον εύπλαστο συναισθηματικό κόσμο των μικρών παιδιών. 

Πιο συγκεκριμένα βοηθά : 

*Στην αύξηση της συγκέντρωσης,
*Στην ενίσχυση του ομαδικού πνεύματος, στοιχείο που συμβάλλει καθοριστικά στην κοινωνικοποίηση των παιδιών,
*Στην απελευθέρωση της έμφυτης δημιουργικότητάς τους,
*Στην έκφραση των συναισθημάτων τους,
*Στην όξυνση της φαντασίας τους,
*Στην εξάσκηση του μουσικού τους αυτιού και της φωνούλας τους 
*Στο παίξιμο των πρώτων τους μουσικών οργάνων 
*Και στην ενίσχυση της αυτοπεποίθησης τους.

* Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας.

Contakids (2.5 - 4.5 ετών)
Μαζί με τον γονέα
50 mins

Το Contakids είναι μια μέθοδος που φέρνει κοντά τον γονέα και το παιδί με τον πιο παιχνιδιάρικο τρόπο!
Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη σωματική επαφή και μέσα από το παιχνίδι και το χορό, αναπτύσσεται μια βαθύτερη μη-λεκτική μορφή επικοινωνίας μεταξύ τους. Μέσα από συγκεκριμένες σωματικές ασκήσεις, γονείς και παιδιά, ενισχύουν την αυτοπεποίθηση τους, ενδυναμώνουν την σύνδεση και την κατανόηση μεταξύ τους, και καλλιεργούν μια διαφορετική σχέση εμπιστοσύνης.
Τα παιδιά διευρύνουν τις κινητικές τους δεξιότητες, μαθαίνοντας να χρησιμοποιούν το σώμα τους με τρόπο ασφαλή και ευχάριστο, και να ενεργοποιούν τους δικούς τους μηχανισμούς σωματικής επιβίωσης. Μέσα από την πρακτική αντιλαμβάνονται τα όρια του εαυτού τους και μαθαίνουν να λειτουργούν ως ανεξάρτητα και αυτοδύναμα όντα.

Στα μαθήματα αυτά, προσκαλούμε τους γονείς και τα παιδιά, να παίξουν, να χορέψουν, να κυλήσουν, να πηδήξουν, να τρέξουν, να μάθουν να ακούν αλλά και να κάνουν επιλογές!
Μια απολαυστική αλληλεπίδραση μεταξύ γονέα και παιδιού, όπου με τρόπο ελεύθερο και ευχάριστο ανοίγουμε τον χώρο για έναν ποιοτικό χρόνο μαζί!

Αerial & Υoga Play
(Little Flyers!) 

(4+)
50 mins

 

To Αerial & Yoga play είναι ένα ευχάριστο και δημιουργικό μάθημα yoga, ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά 4 ετών και άνω. Είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τη σωματική και συναισθηματική ανάπτυξη του παιδιών κατά τη νηπιακή ηλικία.  Μέσα από τις σωματικές ασκήσεις της yoga & της aerial τα παιδιά διευρύνουν τα σωματικά τους όρια, αποκτούν ένα δυνατό και ευλύγιστο σώμα, καλλιεργώντας ταυτόχρονα την επίγνωση και τη συνείδηση του σώματός τους. Επιπλέον, μέσα από τις τεχνικές της αναπνοής, της χαλάρωσης και του θετικού οραματισμού, τα παιδιά αναγνωρίζουν τη μοναδικότητά τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση, βελτιώνουν τη συγκεντρωσή τους, χαλαρώνουν και μαθαίνουν να σέβονται και να αγαπούν το σώμα τους.

 

Στο μάθημα, τα παιδιά εκτονώνουν την ενέργειά τους, ενεργοποιούν τη φαντασία τους, λαμβάνουν πληθώρα ερεθισμάτων μέσα από την κίνηση, τη μουσική, τα παραμύθια, και ευαισθητοποιούνται σχετικά με την υγιεινή διατροφή.

Αerial Kids
(6+)

1 hr
Aerial-Yoga-Kids.jpg

Η παιδική εναέρια (aerial kids) yoga είναι ένας εναλλακτικός και διασκεδαστικός τρόπος εκγύμνασης που γίνεται συνεχώς όλο και πιο δημοφιλής λόγω των πολυάριθμων οφελών στη σωματική, φυσική και ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών.

Στην Aerial Kids Yoga οι ασκήσεις γίνονται με τη χρήση της αιώρας και απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 6 έως 12 ετών. Κάθε μάθημα συνδυάζει σωματικές ασκήσεις, αιώρηση, partner-acro yoga, παιχνίδι, ζωγραφική, ασκήσεις αναπνοών και χαλάρωσης.

Μερικά από τα οφέλη της Aerial Kids Yoga:

  • Γυμνάζει το σώμα εντατικά, αυξάνοντας τη μυϊκή δύναμη, την ευλυγισία και την ισορροπία.

  • Ενισχύει την ευθυγράμμιση και τη σωστή στάση του σώματος, διατείνοντας τη σπονδυλική στήλη και αποφορτίζοντας τους σπονδύλους.

  • Συμβάλλει στην καλή λειτουργία του νευρικού, πεπτικού και ανοσοποιητικού συστήματος.

  • Μειώνει την ένταση και το άγχος.

  • Αυξάνει την αυτοπεποίθηση, βοηθώντας τα παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους.

  • Οι ανάποδες στάσεις οδηγούν στην οξυγόνωση του εγκεφάλου και ξεκουράζουν την καρδιά.

  • Βελτιώνει τα επίπεδα συγκέντρωσης, μέσω των ασκήσεων και της ελεγχόμενης αναπνοής.

  • Μαθαίνει στα παιδιά να συνυπάρχουν ομαλά σε μια ομάδα, καλλιεργώντας το αίσθημα της αλληλοϋποστήριξης και του μη ανταγωνισμού.

Aerial Teens 
(12+)
1 hr

Οι συναισθηματικές και σωματικές αλλαγές που κατακλύζουν την περίοδο της προεφηβείας και της εφηβείας αποτελούν μια πρόκληση τόσο για τον έφηβο όσο και για την οικογένειά του. Το άγχος για την ομαλή μετάβαση του παιδιού στην προεφηβεία και μετέπειτα στην εφηβεία καθώς και οι αυξανόμενες προκλήσεις του σχολείου μπορούν να αντιμετωπιστούν μέσα από την yoga & την aerial teens μέσω της αναπνοής, της σωματικής εκτόνωσης, της δημιουργικότητας και της χαλάρωσης. Τα παιδιά μέσα από ένα μάθημα σχεδιασμένο για την ηλικία τους μαθαίνουν να παρατηρούν το σώμα τους, να διευρύνουν τα σωματικά τους όρια, να δυναμώνουν, να εμπιστεύονται τον εαυτό τους και τις δυνάμεις τους, να μοιράζονται τις ανησυχίες τους και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους με αναπνευστικές τεχνικές και τεχνικές θετικού οραματισμού και χαλάρωσης. Μεσα από την πρακτική της aerial teens τα παιδιά πετυχαίνουν την καλύτερη συγκέντρωση, την αντίληψη του σώματός τους αλλά και του εαυτού τους, την εκπλήρωση των στόχων τους και την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής τους.

Family Yoga
(5+)
1 hr
Fly-Yoga-Kids-et-Famille-page-descritpif-4-1024x681.jpg

Το Family yoga Class αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τον γονέα και το παιδί του να βιώσουν από κοινού τα οφέλη της πρακτικής της yoga ενώ ταυτόχρονα καλλιεργείται η επίγνωση, η επικοινωνία και η σύνδεση μέσα από την ομάδα. 
Γονείς και παιδιά ασκούνται στην πρακτική της  yoga, του mindfulness (διαλογισμό) και την pranayama (αναπνευστικές τεχνικές). Σταδιακά το σώμα αρχίζει και αναπνέει, δυναμώνει,  ισορροπεί. Η ομάδα συνδέεται μέσα από την μοναδικότητα του καθενός, μοιράζεται, παίζει, γυμνάζεται, τραγουδάει…
Κάθε μάθημα αποτελεί μια μοναδική θεματική ενότητα.  Στόχος είναι η δημιουργία μιας σταθερής ομάδας η οποία θα συναντιέται σε εβδομαδιαία βάση.


Το μάθημα απευθύνεται σε παιδιά από 5 ετών μαζί με έναν γονέα.

Θεατρικό Παιχνίδι (5+)
1 hr
37144-drama-games-for-kids-years-4-7-thumbnail-0-600x400.webp

Να είμαι...Να νιώθω...Να δρω...

 

Θεατρικό παιχνίδι, ένα ξεχωριστό μάθημα στο οποίο τα παιδιά αναπτύσσονται σωματικά, επικοινωνούν, ευαισθητοποιούνται, συνεργάζονται, απελευθερώνουν την φαντασία τους και καλλιεργούν την δημιουργική τους έκφραση!Ο μαγικός κόσμος του θεάτρου μέσα από βιωματικά παιχνίδια, κινητικές ασκήσεις και πολλά παραμύθια!Χρησιμοποιώντας ως βασικό εργαλείο τη σωματική έκφραση και τον αυτοσχεδιασμό τα παιδιά συμμετέχουν σε παιχνίδια γνωριμίας, ομαδικότητας, φαντασίας, ρυθμού καθώς και σε σωματικούς και λεκτικούς αυτοσχεδιασμούς.

Μια πρώτη επαφή με το θέατρο, μια άλλη αντίληψη για τον κόσμο!

prenatal yoga για εγκύους και παιδιά
bottom of page