top of page
YOGA

YOGA/ AERIAL/ PILATES

Hatha Yoga
1 hr 15 mins

 

Ένα μάθημα που στηρίζεται στις βασικές αρχές της Hatha Yoga, ιδανικό για άτομα που ξεκινούν τη yoga αλλά και για όσους επιθυμούν να εμβαθύνουν την πρακτική τους. Δίνεται ιδιαίτερη προσοχή στις αναπνευστικές τεχνικές (pranayama), τη σωστή στάση του σώματος μέσα σε κάθε θέση (asana), όπως επίσης και στις τεχνικές χαλάρωσης (Νidra Yoga). Ο ρυθμός του μαθήματος δίνει τη δυνατότητα στους ασκούμενους να παρατηρήσουν τον τρόπο που λειτουργεί το σώμα τους, να  αποκτήσουν έλεγχο της αναπνοής τους και να περιορίσουν τις διακυμάνσεις του νου. 

Vinyasa Yoga
1 hr 15 mins

Μάθημα με δυναμικό χαρακτήρα μέσα από τη συνεχή εναλλαγή θέσεων. Η διαδοχή των σωματικών στάσεων γίνεται με ροή, και η κίνηση συντονίζεται με την αναπνοή. Το μάθημα απευθύνεται σε όσους επιθυμούν μια πιο δυναμική πρακτική αλλά και σε όσους είναι εξοικειωμένοι με πιο έντονες μορφές φυσικής άσκησης.

Pilates mat
1 hr

Το Pilates, το οποίο εμπνεύστηκε ο Joseph Hubertus Pilates (1880-1967), είναι μια μέθοδος εκγύμνασης που κρατά το σώμα σε άριστη φυσική κατάσταση βασιζόμενη σε ένα σύστημα ασκήσεων διάτασης και ενδυνάμωσης. 
Επικεντρώνεται στην ενδυνάμωση του σώματος με έμφαση το κέντρο. Με ένα γερό πυρήνα στηρίζεται σωστά η σπονδυλική στήλη και ευθυγραμμίζεται ολόκληρο το σώμα. Έτσι έχουμε όμορφους γραμμωτούς μυς, γερούς κοιλιακούς, καλή στάση και ελευθερία από πόνους μέσης και πλάτης.
Τα οφέλη αυτής της μεθόδου είναι πολλαπλά: δυναμώνει και τονώνει τους μυς, βελτιώνει τη στάση του σώματος και αυξάνει την ευλυγισία του, ενώ παράλληλα συντονίζει και ισορροπεί σώμα και μυαλό. 
Επειδή αντιμετωπίζει το σώμα σαν σύνολο, δεν προκαλεί τραυματισμούς, κάτι που καθιστά τη μέθοδο ως άριστο μέσo αποκατάστασης τραυματισμών και χρόνιων παθήσεων.

Οι 10 αρχές του pilates είναι:

Επίγνωση
Αναπνοή
Ισορροπία
Συγκέντρωση
Έλεγχος
Κέντρο
Αποτελεσματικότητα
Ροή
Ακρίβεια
Αρμονία

Όπως έλεγε και ο ίδιος ο Pilates «σε 5 μαθήματα αρχίζεις να αισθάνεσαι την διαφορά, σε 10 μαθήματα το αισθάνονται και οι άλλοι, σε 20 μαθήματα έχεις ένα εντελώς καινούργιο σώμα».

Aerial Yoga
1 hr

Η Aerial yoga είναι ένα μοναδικό πρόγραμμα το οποίο συνδυάζει τις γνωστές στάσεις της παραδοσιακής  yoga με την ενδυνάμωση του σώματος που προσφέρει η αιώρηση, δηλαδή η «έλλειψη» βαρύτητας, καθώς ο ασκούμενος βρίσκεται σε μια αιώρα. 

Με τη βοήθεια​ του ειδικού πανιού το σώμα αιωρείται και εκτελεί τις ασκήσεις της Yoga, με μεγαλύτερο εύρος, δυναμώνοντας ολόκληρο το σώμα, χωρίς να επιβαρύνονται οι αρθρώσεις, ενώ ταυτόχρονα χαλαρώνει το μυϊκό σύστημα. 

Στοχεύει στη δημιουργία χαλάρωσης και αυτοσυγκέντρωσης, στη βελτίωση του καρδιοαναπνευστικού συστήματος και στην ενδυνάμωση ολόκληρου του σώματος.
 

Μερικά από τα οφέλη της Aerial Yoga είναι ότι:

1. Συμβάλλει στη σωστή στάση του σώματος μέσω της βαρύτητας.

2. Ενισχύει την ιδιοδεκτικότητα του σώματος αναπτύσσοντας νέες σωματικές δεξιότητες.

3. Αποσυμπιέζει τις αρθρώσεις, αποφορτίζει τους σπονδύλους κι επιτρέπει στην σπονδυλική στήλη να έρθει σε πλήρη διάταση.

4. Τονώνει εξαιρετικά το κυκλοφορικό και καρδιαγγειακό σύστημα, το πεπτικό και τις λειτουργίες της απέκκρισης (αποτοξίνωσης).

5. Χαλαρώνει τους βαθείς μυες και την περιτονία.

6. Βελτιώνει στο μέγιστο την ευθυγράμμιση ολόκληρου του σώματος.

7. Ενδυναμώνει όλο το σώμα, ιδιαίτερα τον μέσο κορμό (πυρήνας).

8. Οξυγονώνει τον εγκέφαλο και βοηθάει στην καλή λειτουργία της καρδιάς.

9. Ανακουφίζει από μυοσκελετικούς πόνους.

10. Βελτιώνει τη διάθεση, τονώνει την αυτοπεποίθηση και σου προσφέρει ευεξία.

11. Βοηθά στην απόκτηση αυτοέλεγχου.

Hatha Flow
1 hr 15 mins

Στο μάθημα δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στη ροή της κίνησης, σε συνδυασμό με τη συνειδητή αναπνοή και την ευθυγράμμιση του σώματος. Οι ασκούμενοι θα έχουν την ευκαιρία να αποφορτιστούν απο την ένταση της ημέρας , να ενδυναμώσουν με ήπιο τρόπο το σώμα τους, να αυξήσουν την ευλυγισία τους και να χαλαρώσουν μέσα απο τις αναπνοές (pranayama) και τη Νidra Yoga κατά το κλείσιμο του μαθήματος.

Prenatal/ Postnatal Yoga
1 hr 15 mins

Το μάθημα Prenatal/Postnatal yoga είναι ειδικά διαμορφωμένο για να εξυπηρετεί τις ιδιαίτερες ανάγκες της γυναίκας κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης αλλά και κατά το διάστημα μετά τον τοκετό. Απόλυτα ασφαλής για την ίδια και το έμβρυο, γυμνάζει ήπια, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της εγκυμοσύνης, όπως πόνους μέσης, πρήξιμο άκρων κτλ. Επιπλέον, προετοιμάζει το σώμα για τη γέννα και βοηθάει στη σύνδεση της μητέρας με το αγέννητο βρέφος της. Στη διάρκεια του μαθήματος οι μέλλουσες μητέρες ασκούνται σε απόλυτα ασφαλείς τεχνικές της yoga προσαρμοσμένες στην περίοδο της κύησης, μέσω των σωματικών στάσεων, της αναπνοής, της χαλάρωσης, του οραματισμού, και του διαλογισμού.

Η prenatal yoga είναι το καλύτερο δώρο που μπορεί να κάνει μια γυναίκα στον εαυτό της και το μωρό της σε αυτή την τόσο όμορφη αλλά και ευαίσθητη περίοδο της ζωής της.

 

* Παρακαλούμε ενημερώστε μας για τη συμμετοχή σας.

bottom of page