top of page
YOGA

OUR TEAM

Σοφία Σαπρίκη

Sofia Yoga

Η Σοφία είναι δασκάλα yoga, ηθοποιός και ειδική παιδαγωγός. Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η αγάπη της για τη yoga ξεκίνησε το 2007 κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έκτοτε, έχει έρθει σε επαφή με διαφορετικά συστήματα yoga και έχει ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Hatha Υoga 200 ωρών και Raja Υoga 300 ωρών με διεθνή αναγνώριση από την International Yoga Teachers Training Association (I.Y.T.A.), και τη Yoga Alliance.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια πάνω στην Kids Υoga, την Aerial yoga, την yoga για άτομα με ειδικές ανάγκες, την Prenatal yoga ,την Βaby yoga και την Υin Υoga. Από το 2011 διδάσκει Ηatha Υoga σε ενήλικες και παιδιά, με κίνητρο την αγάπη της απέναντι στο ιδιαίτερο αυτό ολιστικό σύστημα υγείας που ονομάζεται yoga, και ωθούμενη από τις θετικές επιδράσεις και αλλαγές που η ίδια βιώνει καθημερινά.

 

 

Πάνος Σαμαράς

Ο Πάνος ήρθε σε πρώτη επαφή με τη yoga το 1999. Τα ακόλουθα χρόνια ασκήθηκε σε διάφορα συστήματα της yoga όπως η Ashtanga Vinyasa, Satyananda,Hatha, και Αerial. Tο 2014 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Hatha Yoga 200 ωρών με τον Ανδρέα Προβελέγγιο και τη Χρύσα Μπάμπαλη, και το 2015 το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Raja Yoga 300 ωρών. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος RYT 500h Yoga Alliance USA, RYT 200h Yoga Alliance International India, όπως επίσης και Full Teaching Member of Yoga of I.Y.T.A. Γιά να εμπλουτίσει τις γνώσεις του επάνω στο μονοπάτι της Yoga, έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια όπως Yoga και Ήχος, Θιβετάνικες Ασκήσεις, Yoga Nidra,  Mudras, Chakras, ενώ κατέχει το 2ο βαθμό του συστήματος Usui Reiki. Είναι απόφοιτος Chef και Pastry Chef της σχολής Le monde. 

 

Πάνος γιόγκα αθήνα

Ο λόγος που επέλεξε να διδάξει yoga είναι η αλλαγή που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει συνεχώς στη ζωή του μέσα από το οκταπλό μονοπάτι της yoga. Πιστεύει ακράδαντα πως η yoga είναι πιθανώς το πιο βαθιά ανθρωποκεντρικό φιλοσοφικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί, και πως η ενασχόληση με τη yoga είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του.

Σοφία Αμανάκη

71181729_2311032822480504_9086963038015193088_n.jpg

Η Σοφία γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο Κρήτης. Το 1997 ολοκλήρωσε το πτυχίο Αρμονίας και το 1999 το πτυχίο Αντίστιξης που περιελάμβαναν μεταξύ άλλων μαθήματα σολφέζ, μορφολογίας, ιστορία της μουσικής, πιάνου, αντίστιξης, πρακτικής διδασκαλίας, και χορωδίας.
Από το 2003 εως το 2005  φοίτησε στη σχολή ΑΝΙΜΑ (Εργαστήρι εκφραστικής δημιουργικής εκπαίδευσης) όπου παρακολούθησε και ολοκλήρωσε τα σύγχρονα μουσικοκινητικά συστήματα: Ηχητική Ενεργοποίηση και Θεατρικό παιχνίδι, Κινητικοί αυτοσχεδιασμοί, Εισαγωγή στη Δραματοθεραπεία,  Παραμύθι-Μυθοπλασία. 
Από το  2004 εως το 2006 παρακολούθησε στο  Πολύτεχνο (Κέντρο σεμιναρίων, θεραπειών, τεχνών και καλλιτεχνικής αγωγής) διετές  Σεμινάριο Μουσικοθεραπείας. 

Από το 2006 έως το 2018 η Σοφία εργάστηκε ως μουσικοπαιδαγωγός στο Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων Αγιά Σοφία-Ελπίδα στην ψυχοκινητική στήριξη των παιδιών που νοσούν, και από το 2018 μέχρι σήμερα, σε διάφορους χώρους συντονίζοντας ομάδες μουσικοκινητικής αγωγής (family music) σε βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας. 

Αγγελική Μαρίνου

Η Αγγελική είναι ηθοποιός. Αποφοίτησε από τη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης, ενώ είναι και πτυχιούχος της Νομικής σχολής του ΕΚΠΑ. Από το 2007 εργάζεται ως ηθοποιός στο θέατρο, την τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Με το παιδικό θέατρο έχει έρθει σε επαφή παίζοντας σε παιδικές παραστάσεις στο Θέατρο Τέχνης κ.α. Έχει παρακολουθήσει το σεμινάριο του Εθνικού Θεάτρου «Θέατρο, Εκπαίδευση και Κοινωνία», κάνοντας πρακτική σε σχολεία, καθώς και το σεμινάριο «Δραματική Τέχνη και Λόγος στην Μάθηση» με την Εύα Κωνστανταράκη (Μέλος του Πανελληνίου δικτύου για το θέατρο στην εκπαίδευση), Έχει δουλέψει ως εμψυχώτρια σε summer camp του σχολείου Πόλκα Φροέλεν, σε παιδικά πάρτυ, και ως κατασκηνωτικό στέλεχος σε παιδικές κατασκηνώσεις.

304927486_1127038288250367_7835925436272930130_n.jpg

Εύη Παναγοπούλου

εικόνα_Viber_2022-08-02_17-46-26-006 (1).jpg

Η Εύη ασχολείται επαγγελματικά με την yoga από το 2012. Η ανάγκη της για επικοινωνία και επαφή με τον κόσμο, την έφεραν σε αυτή.  Έχει ειδικευθεί στην Hatha Yoga, με διεθνή πιστοποίηση από τους οργανισμούς Yoga Family Violet Alignment, Yoga Alliance (USA) και Yoga Alliance Professionals (UK).


2017 - Δασκάλα Γιόγκα για παιδια με πιστοποίηση από την Yoga Family Violet Alignment (95h).

2018 - Δασκάλα Γιόγκα με πιστοποίηση από την Yoga Family Violet Alignment (200h).

2021 - Δασκάλα Γιόγκα για ΑΜΕΑ με πιστοποίηση από την Yoga Family Violet Alignment (30h).

Η εκπαίδευση της έγινε παρακολουθώντας το σύστημα YOGA FAMILY VIOLET ALIGNMENT με δασκάλα τη Φωτεινή Δημητρίου, ιδρύτρια του συστήματος. Στόχος της Εύης είναι οι ασκούμενοί της, ανεξαρτήτως ηλικίας και σωματοτυπου, να αγαπήσουν περισσότερο τον εαυτό τους και το σώμα τους, αφού η γίογκα είναι για αυτήν ένα ολιστικό σύστημα προσέγγισης της ανθρώπινης ύπαρξης και ενός ισορροπημενου τρόπου ζωής. 

Νταϊάνα Κοσσενάκη

Η Νταϊάνα σπούδασε ψυχολογία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και ολοκληρώνει το μεταπτυχιακό της στην εφαρμοσμένη κλινική κοινωνιολογία και τέχνη του πανεπιστημίου του Αιγαίου. Με τη γιόγκα ασχολείται τα τελευταία δέκα χρόνια ως μαθήτρια η ίδια, ενώ διδάσκει τέσσερα χρόνια. Ολοκλήρωσε τις 200 ώρες βασικής εκπαίδευσης στο Ayama Yoga house, ενώ παράλληλα παρακολούθησε τις 50 ώρες NLP νευρογλωσσικού προγραμματισμού, στην ίδια σχολή. Συνέχισε την εκπαίδευση της, ολοκληρώνοντας την aerial yoga και aerial yoga kids. Σήμερα διδάσκει Hatha και Vinyasa Yoga, Aerial Yoga, καθώς και Yoga για παιδιά. Παράλληλα κάνει συνεδρίες παραδοσιακού ταϊλανδέζικου μασάζ (traditional thai massage), αφού έχει ολοκληρώσει  60 ώρες εκπαίδευσης στο Traditional Thai Massage.

DSC_1994.JPG

Ελεάνα Δασκάλου

download.jpg

Η Ελεάνα είναι Φυσικός και δασκάλα Γιόγκα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη από όπου και καταγεται. Eκεί ήρθε και σε πρώτη επαφή με τη Γιόγκα πριν από μία δεκατία. Στην πορεία μετακόμισε στην Αθήνα και αποφάσισε να γίνει δασκάλα Γιόγκα. Παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Hatha Yoga 200 ωρών στο Athens Yoga με τη Maja Zillih. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια όπως το Accessible Yoga, Partner Yoga, Yoga for scoliosis, Kid’s Yoga, Pre/postnatal Yoga κ.α. Συνεχίζει διαρκώς να παρακολουθεί σεμινάρια και να εκπαιδευεται με κάθε τρόπο ώστε να μπορεί να καθοδηγεί ένα ευχάριστο και ασφαλές μάθημα για τις μαθήτριες και τους μαθητές της.

Η αγάπη της για το περιβάλλον και η περιέργεια για τον κόσμο την οδήγησε στη Φυσική. Η αγάπη της για τον άνθρωπο και η πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα για τον εαυτό μας και τους γύρω μας την οδηγησε στη Γιόγκα. Namaste 

Γαλήνη Μπενετάτου

Η Γαλήνη είναι circus performer με ειδίκευση στο cloud swing. Υπήρξε αθλήτρια της ρυθμικής γυμναστικής, στον δήμο Ν. Ψυχικού, από το 1996 έως και το 2013, όπου στράφηκε στις τέχνες του τσίρκο. Παράλληλα με τις σπουδές της, στο τμήμα Θεατρικών σπουδών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, έλαβε μαθήματα static trapeze από την Μυρτώ Πετροχείλου και έπειτα πέρασε στην σχολή σύγχρονου τσίρκο INAC – Instituto Nacional des artes do circo, στην Πορτογαλία. Εκεί έλαβε μια πολύπλευρη εκπαίδευση πάνω στις τεχνικές του τσίρκο καθώς είχε και την ευκαιρία να φοιτήσει δίπλα σε δασκάλους όπως ο Mauricio Jara (κατακόρυφα), Clara Andermatt (χορογραφία-δημιουργική σύνθεση). Αποφοίτησε το 2019, με ειδίκευση στο cloud swing. Από τον Φεβρουάριο του 2020 έως και τον Δεκέμβριος του 2021 συνέχισε την εκπαίδευσή της στο cloud swing στο Μπρίστολ, δίπλα στην Freya Watson.

67402823_2339315589480097_2237646504875524096_n-1024x683.jpg

Νάνσυ Παπαδοπούλου

Η Νάνσυ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και σπούδασε Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Καβάλα. Η πρώτη της επαφή με τη yoga ήταν το 2017 ως μαθήτρια, και πολύ γρήγορα αποφάσισε να ασχοληθεί πιο συνειδητά με αυτό. Εκπαιδεύτηκε στην παιδική yoga και στην εναέρια παιδική yoga στο Flower Kids Yoga School. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Aerial Flow and Acrobatics απο το Kyklos Aerial Lab με την Αγγελική Σωτηροπουλου. Από το 2018 διδάσκει σε παιδιά και ενήλικες με στόχο να μοιραστεί την χαρά και την ελευθερία της εναέριας yoga. 

IMG_5984_edited.jpg
bottom of page