Yoga, Movement, Kids Play
The Blue Elephant Yoga

OUR TEAM

Σοφία Σαπρίκη

Sofia Yoga

Γιάννης Χριστάκης

Η Σοφία είναι δασκάλα yoga, ηθοποιός και ειδική παιδαγωγός. Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η αγάπη της για τη yoga ξεκίνησε το 2007 κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έκτοτε, έχει έρθει σε επαφή με διαφορετικά συστήματα yoga και έχει ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Hatha Υoga 200 ωρών και Raja Υoga 300 ωρών με διεθνή αναγνώριση από την International Yoga Teachers Training Association (I.Y.T.A.), και τη Yoga Alliance.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια πάνω στην Kids Υoga, την Aerial yoga, την yoga για άτομα με ειδικές ανάγκες, την Prenatal yoga ,την Βaby yoga και την Υin Υoga. Από το 2011 διδάσκει Ηatha Υoga σε ενήλικες και παιδιά, με κίνητρο την αγάπη της απέναντι στο ιδιαίτερο αυτό ολιστικό σύστημα υγείας που ονομάζεται yoga, και ωθούμενη από τις θετικές επιδράσεις και αλλαγές που η ίδια βιώνει καθημερινά.

 

 

O Γιάννης, γοητευμένος από τις θεραπευτικές ιδιότητες της Hatha Yοga, διδάσκει τα τελευταία χρόνια με χαμόγελο και αισιοδοξία. Είναι απόφοιτος 500 ωρών της σχολής εκπαίδευσης δασκάλων yoga του Aνδρέα Προβελέγγιου, και πιστοποιημένος δάσκαλος RTY 500h Yoga Alliance USA, RTY 200h Yoga Alliance International India, όπως επίσης και Full Teaching Member of Yoga της International Yoga Teachers Training Association (I.Y.T.A.). Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στο Professional Thai Massage/Thai Yoga Massage  από την σχολή της Νεκταρίας Καπούλα.
 
Έχοντας βιώσει μεγάλες αλλαγές στη ζωή του μέσα από το φιλοσοφικό σύστημα της Yoga, ο Γιάννης πιστεύει σε ένα καλύτερο, προσωπικότερο και οικουμενικότερο κόσμο, γεμάτο αγάπη. Βαδίζοντας, τον τελευταίο καιρό πάνω στο οκταπλό μονοπάτι της Raja Yοga, επιμένει να μοιράζει τις γνώσεις του διδάσκοντας asana, pranayama και διαλογισμό. Είναι επίσης κάτοχος τρίτου βαθμού Usui Reiki Ryoho και εξασκεί Thai Massage.

Γιάννης Γιόγκα

Πάνος Σαμαράς

Πάνος γιόγκα αθήνα

Ο Πάνος ήρθε σε πρώτη επαφή με τη yoga το 1999. Τα ακόλουθα χρόνια ασκήθηκε σε διάφορα συστήματα της yoga όπως η Ashtanga Vinyasa, Satyananda,Hatha, και Αerial. Tο 2014 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Hatha Yoga 200 ωρών με τον Ανδρέα Προβελέγγιο και τη Χρύσα Μπάμπαλη, και το 2015 το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Raja Yoga 300 ωρών. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος RYT 500h Yoga Alliance USA, RYT 200h Yoga Alliance International India, όπως επίσης και Full Teaching Member of Yoga of I.Y.T.A. Γιά να εμπλουτίσει τις γνώσεις του επάνω στο μονοπάτι της Yoga, έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια όπως Yoga και Ήχος, Θιβετάνικες Ασκήσεις, Yoga Nidra,  Mudras, Chakras, ενώ κατέχει το 2ο βαθμό του συστήματος Usui Reiki. Είναι απόφοιτος Chef και Pastry Chef της σχολής Le monde. 

 

Ο λόγος που επέλεξε να διδάξει yoga είναι η αλλαγή που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει συνεχώς στη ζωή του μέσα από το οκταπλό μονοπάτι της yoga. Πιστεύει ακράδαντα πως η yoga είναι πιθανώς το πιο βαθιά ανθρωποκεντρικό φιλοσοφικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί, και πως η ενασχόληση με τη yoga είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του.

Φωτεινή Κωνσταντάκη

Η Φωτεινή έχει τελειώσει Διοίκηση Πληροφοριακών Συστημάτων & Digital Marketing αλλά η αγάπη της για τη γυμναστική την έκανε να αλλάξει πορεία. ‘Εχει ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Hatha Yoga Teacher Training 200h με διεθνή αναγνώριση της Yoga Alliance, Aerial Yoga & Aerial Yoga Level Up καθώς ολοκληρώνει και την εκπαίδευση της BASI Pilates Mat & Equipment 500h. Επίσης, έχει ασχοληθεί και με τη παιδική εναέρια yoga αφού λατρεύει τα παιδιά. «..Ένα όμορφο ταξίδι πρακτικής και μαθητείας που συνεχίζεται..»

Picture1.jpg

Ελεάννα Δασκάλου

download.jpg

Η Ελεάνα είναι Φυσικός και δασκάλα Γιόγκα. Σπούδασε στη Θεσσαλονίκη από όπου και καταγεται. Eκεί ήρθε και σε πρώτη επαφή με τη Γιόγκα πριν από μία δεκατία. Στην πορεία μετακόμισε στην Αθήνα και αποφάσισε να γίνει δασκάλα Γιόγκα. Παρακολούθησε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα Hatha Yoga 200 ωρών στο Athens Yoga με τη Maja Zillih. Έχει παρακολουθήσει διάφορα σεμινάρια όπως το Accessible Yoga, Partner Yoga, Yoga for scoliosis, Kid’s Yoga, Pre/postnatal Yoga κ.α. Συνεχίζει διαρκώς να παρακολουθεί σεμινάρια και να εκπαιδευεται με κάθε τρόπο ώστε να μπορεί να καθοδηγεί ένα ευχάριστο και ασφαλές μάθημα για τις μαθήτριες και τους μαθητές της.

Η αγάπη της για το περιβάλλον και η περιέργεια για τον κόσμο την οδήγησε στη Φυσική. Η αγάπη της για τον άνθρωπο και η πίστη ότι μπορούμε να κάνουμε τα πράγματα καλύτερα για τον εαυτό μας και τους γύρω μας την οδηγησε στη Γιόγκα. Namaste