Yoga, Movement, Kids Play
The Blue Elephant Yoga

OUR TEAM

Σοφία Σαπρίκη

Sofia Yoga

Γιάννης Χριστάκης

Η Σοφία είναι δασκάλα yoga, ηθοποιός και ειδική παιδαγωγός. Απόφοιτος του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, ολοκλήρωσε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σχολικής Ψυχολογίας και εργάζεται στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Η αγάπη της για τη yoga ξεκίνησε το 2007 κατά τη διάρκεια των σπουδών της στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης. Έκτοτε, έχει έρθει σε επαφή με διαφορετικά συστήματα yoga και έχει ολοκληρώσει τα εκπαιδευτικά προγράμματα Hatha Υoga 200 ωρών και Raja Υoga 300 ωρών με διεθνή αναγνώριση από την International Yoga Teachers Training Association (I.Y.T.A.), και τη Yoga Alliance.

Επιπλέον, έχει παρακολουθήσει εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια πάνω στην Kids Υoga, την Aerial yoga, την yoga για άτομα με ειδικές ανάγκες, την Prenatal yoga ,την Βaby yoga και την Υin Υoga. Από το 2011 διδάσκει Ηatha Υoga σε ενήλικες και παιδιά, με κίνητρο την αγάπη της απέναντι στο ιδιαίτερο αυτό ολιστικό σύστημα υγείας που ονομάζεται yoga, και ωθούμενη από τις θετικές επιδράσεις και αλλαγές που η ίδια βιώνει καθημερινά.

 

 

O Γιάννης, γοητευμένος από τις θεραπευτικές ιδιότητες της Hatha Yοga, διδάσκει τα τελευταία χρόνια με χαμόγελο και αισιοδοξία. Είναι απόφοιτος 500 ωρών της σχολής εκπαίδευσης δασκάλων yoga του Aνδρέα Προβελέγγιου, και πιστοποιημένος δάσκαλος RTY 500h Yoga Alliance USA, RTY 200h Yoga Alliance International India, όπως επίσης και Full Teaching Member of Yoga της International Yoga Teachers Training Association (I.Y.T.A.). Έχει εκπαιδευτεί και πιστοποιηθεί στο Professional Thai Massage/Thai Yoga Massage  από την σχολή της Νεκταρίας Καπούλα.
 
Έχοντας βιώσει μεγάλες αλλαγές στη ζωή του μέσα από το φιλοσοφικό σύστημα της Yoga, ο Γιάννης πιστεύει σε ένα καλύτερο, προσωπικότερο και οικουμενικότερο κόσμο, γεμάτο αγάπη. Βαδίζοντας, τον τελευταίο καιρό πάνω στο οκταπλό μονοπάτι της Raja Yοga, επιμένει να μοιράζει τις γνώσεις του διδάσκοντας asana, pranayama και διαλογισμό. Είναι επίσης κάτοχος τρίτου βαθμού Usui Reiki Ryoho και εξασκεί Thai Massage.

Γιάννης Γιόγκα

Πάνος Σαμαράς

Πάνος γιόγκα αθήνα

Ο Πάνος ήρθε σε πρώτη επαφή με τη yoga το 1999. Τα ακόλουθα χρόνια ασκήθηκε σε διάφορα συστήματα της yoga όπως η Ashtanga Vinyasa, Satyananda,Hatha, και Αerial. Tο 2014 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Hatha Yoga 200 ωρών με τον Ανδρέα Προβελέγγιο και τη Χρύσα Μπάμπαλη, και το 2015 το πρόγραμμα εκπαίδευσης δασκάλων Raja Yoga 300 ωρών. Είναι πιστοποιημένος δάσκαλος RYT 500h Yoga Alliance USA, RYT 200h Yoga Alliance International India, όπως επίσης και Full Teaching Member of Yoga of I.Y.T.A. Γιά να εμπλουτίσει τις γνώσεις του επάνω στο μονοπάτι της Yoga, έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια όπως Yoga και Ήχος, Θιβετάνικες Ασκήσεις, Yoga Nidra,  Mudras, Chakras, ενώ κατέχει το 2ο βαθμό του συστήματος Usui Reiki. Είναι απόφοιτος Chef και Pastry Chef της σχολής Le monde. 

 

Ο λόγος που επέλεξε να διδάξει yoga είναι η αλλαγή που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει συνεχώς στη ζωή του μέσα από το οκταπλό μονοπάτι της yoga. Πιστεύει ακράδαντα πως η yoga είναι πιθανώς το πιο βαθιά ανθρωποκεντρικό φιλοσοφικό σύστημα που έχει δημιουργηθεί, και πως η ενασχόληση με τη yoga είναι το πολυτιμότερο δώρο που μπορεί να κάνει κανείς στον εαυτό του.

Βίβιαν Μελά

Η Βίβιαν έχει σπουδάσει ψυχολογία και κλασική μουσική και είναι μητέρα δυο παιδιών. Ασχολείται με τη yoga εδώ και δέκα χρόνια. Εκπαιδεύτηκε στη σχολή δασκάλων Hatha Yoga του Ανδρέα Προβελέγγιου και κατόπιν παρακολούθησε τα μετεκπαιδευτικά προγράμματα yoga για εγκύους και yoga για άτομα με ειδικές ανάγκες. Η yoga είναι αναπόσπαστο μέρος της ζωής της, και πιστεύει ότι είναι η καταλληλότερη πρακτική για να κατακτήσει κανείς το «νους υγιής εν σώματι υγιεί».

Vivian Yoga Ψυχικό

Εύη Μπουζάκη

ς.jpg

Η Εύη ξεκίνησε να διδάσκει Γιόγκα από το 2008 στην Αγγλία όπου ζούσε. Πιστεύει ότι η συνειδητή κίνηση, καθώς και το 'άνοιγμα' του εσωτερικού και εξωτερικού μας 'χώρου', κάνει την άσκηση αυτή ουσιαστική για την υγεία και ουσιαστική ευεξία. Οι βασικές της σπουδές είναι: 
*British Wheel of Yoga Teaching Diploma course (2006-2009-UK), 
*AYS Viniyoga Diploma- 'The Art of Individual Teaching' (2009-2011-UK), 
*Vinyasa Krama teaching 100h TTc (2018-India), 
*Mark Whitwell- Yoga of the heart - 30h part of the TTc (2019-Germany).
Έχει επισκεφτεί την Ινδία και ιδιαίτερα το Krishnamacharya Yoga Mandiram στο Chennai αρκετές φορές αλλά και διαφορετικά ashram και παραδόσεις διαλογισμού. Η καρδιά της προσωπικής πρακτικής και διδασκαλίας της Εύης στη γιόγκα είναι ξεκάθαρα εμπνευσμένη από τη παράδοση του μεγάλου δασκάλου και θεραπευτή sri T.Krishnamacharya. 

Φωτεινή Ράλλη

Η Φωτεινή Ράλλη έχει εκπαιδευτεί στην γιόγκα για παιδιά Ganesha Kids & Teens Yoga Teacher Training (120h) και σε πρακτικές συνειδητότητας (mindfulness) για παιδιά και εφήβους. Επίσης έχει εκπαιδευτεί στην θεραπευτική προσέγγιση της yoga Bahiranga Restorative Yoga and Meditation Teacher (200h) [Bahiranga yoga – Therapeutically oriented course – The healing aspects of yoga (120h), Restorative Yoga Training – Συνδυασμός πρακτικών της κλασσικής Yoga, φυσιοθεραπείας και κλινικών μελετών με θέμα την επίδραση της yoga στην υγεία (120h)] & στο Mantra and Nada yoga training – Η ιαματική επίδραση του ήχου (20h).
Επιπλέον, είναι εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού και εργάζεται ως εμψυχώτρια του Μουσείου Συναισθημάτων για παιδιά και εφήβους, ενώ παράλληλα συνεργάζεται με ιδιωτικά και Δημόσια Σχολεία.

ll.jpg

Έχει ασχοληθεί συστηματικά με την δημιουργική έκφραση των συναισθημάτων και τον δρόμο με τον οποίο, μέσα από μια κατασκευή με συνειδητότητα (mindfulness crafting), ένα παιδί, αλλά και ένας ενήλικας, μπορεί να αναγνωρίσει και να δείξει το συναίσθημά του, οδηγώντας το στην απελευθέρωσή του από αυτό, οπότε και στην θεραπεία του.

Ειδικεύεται επίσης στην κατασκευή κοσμημάτων, με ιδιαιτερότητα στην τεχνική μακραμέ (κομποδετική), όπου και εκπαιδεύει παιδιά και ενήλικες για την δημιουργία αυτών.

Έχει μυηθεί στην Θεραπευτική Μέθοδο του Reiki (Mikao Usui), όπου κατέχει τον Α’ και Β΄Βαθμό. Εφαρμόζει θεραπευτικές συνεδρίες Reiki, αλλά και συνεδρίες Reiki σε συνδυασμό με restorative yoga (θεραπευτική προσέγγιση της yoga), τόσο σε ατομικό, όσο και σε ομαδικό επίπεδο.